• time : 13:36
  • Date : Fri Apr 25, 2025
  • item visited : 14
  • news code : 227328
جایگاه گندم و نان در تمدن بشری و ادیان الهی

جایگاه گندم و نان در تمدن بشری و ادیان الهی


در پاسداشت روز ملی نان و گندم ، مراسمی در مزرعه کشاورز برتر،  آقای محمد سلیمی با حضور مهرزاد محصص مستشاری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی قزوین و کارشناسان و محققان مرکز برگزار شد.
در قسمتی از این مراسم محمد حسین هادی تواتری، در اهمیت و نقش گندم و نان در تمدن بشری و ادیان الهی به اختصار مطالبی را ارائه نمود.
وی اشاره نمود: گندم به عنوان ستون فقرات امنیت غذایی در جوامع انسانی جایگاه ویژه داشته است. انسان از 12000 سال قبل در هلال حاصلخیز کره خاکی که ایران را نیز شامل میگردیده، اقدام به کاشت گندم و اهلی نمودن آن به عنوان منبع غذائی با ارزش کرده است.
تواتری به نقل از امام جعفر صادق (ع) اشاره نمود: برای گرسنه چیزی به اندازه نان خوشمزه تر و با ارزش‌تر نیست
ایشان اشعار داشت که در دین مسحیت آیین عشای ربّانی حکم خداوند است که در طی آن ایماندارانی که گرد هم می‌آیند، نان می‌خوردند.
از امام صادق ع نقل است : ای مفضل؛ بدان که سرچشمه زندگی و معاش انسان، نان است و آب و در دعایی از پیامبر اکرم ص آمده که خدایا بین ما و نان جدایی نیفکن.....
تواتری در ادامه به جایگاه و ارزش نان در فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: در فرهنگ ما انداختن نان بر زمین و یا ماندن در زمین مذموم و ناپسند شمرده شده و جایگاه و حرمت نان مقدس و محترم است. 
وی بیانات خود را با ذکر حدیثی از رسول اکرم ص که فرمودند: بهترین خوراکتان نان است. پایان داد.

 

4.jpg

 

 

1_6388117396132135370.jpg

 

1.jpg

 


 

news source
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین
Average :  0 |  Submitted :  0

Tags